Leefstijlcoaching

TPPA biedt in het kader van Leefstijl het volgende aan:

  • CooL programma
  • Individuele Leefstijlcoaching
  • Burnout programma bij Leefstijl

Het CooL programma (Coaching op Leefstijl) is een programma met een looptijd van twee jaar. Je gaat in een groep, maar ook individueel, werken aan het verbeteren van je leefstijl. Het programma bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten en een aantal individuele gesprekken. Voor het CooL programma is een verwijsbrief van je huisarts nodig. Je komt in aanmerking voor een verwijsbrief wanneer je een BMI hebt van 26-30 met verhoogd risico op hart- en vaatproblematiek of diabetes type II, of een BMI van 30 of hoger.

TPPA heeft geen contract met CZ en dochters waardoor het CooL programma niet (volledig) vanuit de basisverzekering vergoed wordt. Overige verzekeraars zoals Menzis of VGZ (en dochters) vergoeden het programma volledig vanuit de basisverzekering. Bij zorgverzekeraars Zilveren Kruis en DSW moet er vooraf individuele toestemming aangevraagd worden voordat volledige vergoeding vanuit de basisverzekering volgt.

Voor individuele leefstijlcoaching zijn er geen vergoedingsmogelijkheden vanuit de basisverzekering of aanvullende verzekering.

Let op: op dit moment zijn al onze groepen vol. Wij starten geen nieuwe groepen meer op. Voor het CooL programma in Almelo verwijzen wij u graag door naar onze collega’s van Fysio Almelo.