Over Karin Hermelink

Ik werk graag met mensen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen over enorme veerkracht beschikken. De methodieken die ik gebruik zijn gericht op positieve gezondheid en het activeren van de veerkracht van mensen. Na een aantal jaren in de jeugdzorg te hebben gewerkt ben ik in 2014 gestart met Toegepaste Psychologie Praktijk Almelo (TPPA).

Ik heb een Master Toegepaste Psychologie afgerond. Ook volgde ik een 3-jarige beroepsopleiding tot Hypnotherapeut en een Leefstijlcoach opleiding. Omdat ik me al veel bezighield met gezonde voeding en het belang van een gezonde spijsvertering ben ik vervolgens een specialisatie opleiding tot Prikkelbare Darm Syndroom (PDS) therapeut gaan volgen. Vanuit mijn interesse en om mijn professionaliteit te bewaken, volg ik regelmatig bijscholingen op het gebied van trauma, hechting en eetstoornissen.

Binnen mijn Master opleiding Toegepaste Psychologie heb ik o.a. onderzoek gedaan naar gedrag, motivatie, eetstoornissen en leefstijlpsychologie.

Omdat ik mij verder wilde verdiepen in het begeleiden van gezinnen en stellen heb ik in 2022 de postacademische opleiding tot systeemtherapeut bij King Nascholing afgerond. Daarna volgden specialistische modules bij de Swolsche School; systeemtherapie bij Kind en Jeugd en Seksuologische Partner relatietherapie.

Binnen de praktijk bied ik psychosociale therapie (volwassen en jongeren) en relatietherapie aan.

Mijn werkdagen binnen de praktijk zijn op dinsdag en woensdag. Op de andere dagen werk ik als systeemtherapeut binnen een zorginstelling.

Emailadres: karin@tppa.nl

Ik ben aangesloten bij:

  • NVRG (LIO ST) Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie
  • NBTP – Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie
  • De NFG – De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg
  • BLCN – Beroepsvereniging Leefstijl Coaches Nederland
  • RBCZ – Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
  • BPGZ – Beroepsorganisatie Positieve Gezondheid Zorgverleners

Ik ben ingeschreven in de volgende registers:

  • SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) onder registratienummer 140004428
  • Kabiz kwaliteitsregister voor Toegepast Psychologen onder registratienummer 18812610270
  • Kabiz Kwaliteitsregister voor Leefstijlcoaches onder registratienummer 18812610284

AGB Code zorgverlener: 90049952