Over Karin Hermelink

Ik werk graag met mensen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen over enorme veerkracht beschikken. De methodieken die ik gebruik zijn gericht op positieve gezondheid en het activeren van de veerkracht van mensen. Na een aantal jaren in de jeugdzorg te hebben gewerkt ben ik in 2014 gestart met Toegepaste Psychologie Praktijk Almelo (TPPA).

Ik heb een Master Toegepaste Psychologie afgerond (MSc). Omdat ik mij verder wilde verdiepen in het begeleiden van gezinnen heb ik een postacademische opleiding tot systeemtherapeut bij King Nascholing afgerond. Daarna volgden de specialistische modules bij de Swolsche School; systeemtherapie Kind en Jeugd en Seksuologische Partner relatietherapie. Bij het ACT-EMDR centrum volgde ik de basis- en verdiepingsopleiding EMDR.

Binnen de praktijk bied ik psychosociale therapie en relatietherapie aan. Ook zie ik wekelijks een aantal cliënten binnen letselschade trajecten voor traumabehandeling of cognitieve therapie. Ik werk daarbij o.a. samen met Engbersen Fysiotherapie en Hekman & Kosters.

Mijn werkdagen binnen de praktijk zijn op dinsdag en woensdag. Op de andere dagen werk ik als systeemtherapeut binnen een zorginstelling.

Emailadres: karin@tppa.nl

Ik ben aangesloten bij:

  • NVRG (LIO ST) Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie
  • NBTP – Nederlandse Beroepsvereniging voor Toegepaste Psychologie
  • De NFG – De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg

Ik ben ingeschreven in de volgende registers:

  • SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) onder registratienummer 140004428
  • RBCZ – Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg
  • Register toegepast psycholoog NBTP registratienummer 200067

AGB Code zorgverlener: 90049952